Budget- och skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att planera din ekonomi eller få råd kring en skuldsituation? Välkommen att kontakta kommunens budget- och skuldrådgivare som ger kostnadsfri service till alla medborgare i kommunen.

Planera din ekonomi

Budget- och skuldrådgivaren kan ge praktiska råd kring hur du ska planera din ekonomi och hur du kan hantera en besvärlig skuldsituation. Rådgivningen är gratis och budget- och skuldrådgivaren har tystnadsplikt.

Den som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav, eller som önskar andra typer av lösningar kan få hjälp att diskutera förändrade betalningsvillkor hos fordringsägare och inkassobolag. 

Välkommen att boka tid för ett samtal om du vill ha hjälp att planera din ekonomi.

Gör en budgetkalkyl

Du kan göra en egen planering över din ekonomi genom att använda budgetkalkylen på Konsumentverkets webbsida Hallå konsument. Gör en budgetkalkyllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skuldsanering

Boka tid för ett möte där vi går igenom hur det ser ut i nuläget, vilka vägar du kan välja för att påverka din situation och om skuldsanering kan vara en utväg.

Budget- och skuldrådgivaren kan hjälpa dig med ansökan och ge stöd under den tid som skuldsanering pågår, men det är Kronofogden som beslutar om du kan få skuldsanering.

Tips som spar pengar

Vi har sammanställt tips på hur du kan spara pengar, läs våra tio tipsPDF.