Aktuellt för föreningar

 • Aktivera mera - föreningsfestival

  Tanken är att skapa en festival för alla föreningar i Falköpings kommun i augusti 2021. Låter det intressant?

  På festivalen kan din förening informera om vad ni gör, nå nya medlemmar, hitta nya samarbeten, utveckla föreningen eller nå en ny publik/målgrupp. Och säkert mycket, mycket mer! Vill din förening vara med och planera en sådan festival?Kontakta Stefan Andersson, 0515-88 50 62, på avdelning Fritid så får du mer information.

  Publicerad: 2020-08-28
 • Våga fråga – en utbildning om hur du som medmänniska kan bidra till att rädda liv

  Våga fråga är en utbildning på två timmar där man går igenom fakta och myter om självmord. Du får lära dig känna igen varningstecken på psykisk ohälsa och man går igenom hur man kan stötta.

  Genom bikupor och samtalsövningar får du öva dig i hur du kan agera när någon har det svårt. Du får lära dig att hålla motiverande samtal, du får konkreta råd på hur du kan följa upp och hur du lotsar rätt. Inga förkunskaper behövs för att kunna delta. Utbildningen är framtagen och granskad med ledande expertis inom området suicidprevention.Medborgarskolan och Suicide Zero erbjuder ideella grupper och föreningar utbildningen gratis. Utbildningen genomförs med projektmedel från Västra Götalandsregionen, beredningen för folkhälsa och social hållbarhet.Vill er förening bjuda in utbildarna, kontakta Maria Larsson på Medborgarskolan, 0500-72 91 57.

  Publicerad: 2020-08-28
 • Hur kan vi hjälpa unga i ett tidigt skede som är på väg in i missbruk eller kriminalitet?

  Socialtjänsten i Falköping har startat en arbetsgrupp som riktar sig till unga vuxna (16–25 år) som är på väg in i missbruk/kriminalitet. Vi i arbetsgruppen behöver er hjälp.

  • Har du tips, tankar och idéer kring hur dessa ungdomar kan hjälpas i ett så tidigt skede som möjligt?
  • Vad hade du önskat att det fanns för möjligheter att hjälpa ungdomar på glid?
  Bakgrund till arbetsgruppen som består av fältsekreterare, socialsekreterare och familjebehandlare riktar sig till unga vuxna (16–25 år) som är på väg in i missbruk/kriminalitet.Vi har mycket att vinna på att i ett så tidigt skede som möjligt försöka nå unga personer med begynnande kriminalitet och missbruk de ska kunna få hjälp och stöd med att bryta negativa banor och lotsa dem vidare till ett mer konstruktivt leverne.Hur kan vi sänka ”trösklar”, och fånga upp unga människor i ett tidigt skede för att kunna ge stöd och hjälp?Vi vänder oss till er föreningar då ni möter otroligt många ungdomar och tänker att ni kan ha mycket värdefulla synpunkter.Tack på förhand!Svar sänds till Emelie Arvidsson, fältare i Falköping, 070-593 65 05

  Publicerad: 2020-08-28
 • Ledare som lyssnar

  Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden.

  Folkhälsomyndigheten arbetar för en bättre folkhälsa. I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt.Utbildningen finns på Folkhälsomyndighetens hemsidalänk till annan webbplats där du också kan läsa mer.

  Publicerad: 2020-08-28