Publicerad: 2019-09-03

Visit Hornborgasjön på fågelmässan Birdfair

Hannes Byström Mollstedt, Kent-Ove Hwass och Jessica Bergstrand på fågelmässan Birdfair. Foto: Next Skövde

Hannes Byström Mollstedt, Kent-Ove Hwass och Jessica Bergstrand på fågelmässan Birdfair. Foto: Next Skövde

För andra gången lyckades Visit Hornborgasjön få en utställarplats på Birdfair i England, en av världens största fågelmässor. Montern väckte minst lika stort intresse som förra året. Inte minst är 360-filmen i VR mycket populär bland besökarna.

Från Visit Hornborgasjön fanns Jessica Bergstrand, Kent-Ove Hwass och Hannes Byström Mollstedt på plats för att berätta om Hornborgasjön och dess fågelliv med tranorna som dragare. De mötte många intresserade besökare som det senaste året läst om Hornborgasjön i olika fågeltidningar och var intresserade av att lära sig mer. 360-filmen i VR där besökarna får en känsla av att sitta ute bland tranorna var också populär.

- Det är andra året som vi är på plats med en egen monter för Hornborgaområdet och intresset var lika stort om inte ännu större än förra året. Något vi trycker på är att ett besök vid Hornborgasjön lämpar sig alldeles ypperligt för en lång weekendresa, och det intresserar dem verkligen. säger Jessica Bergstrand från Visit Hornborgasjön.

Resor arrangeras från Storbritannien

Intresset för Hornborgasjön har vuxit det senaste året. Nästa vårsäsong kommer två researrangörer att arrangera resor från Storbritannien till Hornborgasjön.

- Det är roligt när man märker att de senaste årens arbete nu börjar ge resultat och besökare till mässan känner till oss i mycket högre grad, säger Jessica Bergstrand. Många av de besökare vi träffade på mässan kommer troligen att besöka oss redan nästa säsong. Vi försöker också att marknadsföra ett besök under hösten för att se på hösttranorna när de rastar på sin tillbakaresa till Spanien.

Visit Hornborgasjön

Visit Hornborgasjön är ett samarbete mellan turistorganisationerna i Falköping, Skara och Skövde där vi utvecklar och marknadsför området runt Hornborgasjön.